Vennesorg

Vi er vant til at forholde os til kærestesorg som en del af livet, men vi taler ikke så meget om den sorg, der kan opstå, når venskaber går i stykker, eller når en ven dør fra os. Venskaber er med til at forme vores identitet. Gamle venner er vores livsvidner. De har fulgt vores udvikling, de kender vores fejl og vores smukkeste kvaliteter. I mange tilfælde kender de også vores familier og forstår hvad vi er formet af.

Vi lærer os selv at kende i samspil med andre, vi ser os selv igennem vores nære venners øjne, og forstår os selv som del af et fællesskab. Så når vi mister en nær ven, mister vi også et livsvidne, muligheden for at dele minder og for at få denne vens særlige perspektiv vores liv baseret på deres kendskab til vores livshistorie og personlighed. At miste en ven kan derfor føles som at miste en del af vores identitet. Måske var der en side af vores personlighed, som i særlig grad kom til live sammen med dette menneske.

Hvis vi oplever at blive valgt fra, kan det puste til følelser af mindreværd og skam. Derfor er det vigtigt at give plads til sorgen, så vi kan forløse de mange forskellige følelser og vende styrket tilbage til os selv. Måske lidt mere afklaret om vores værdier, grænser og ønsker til et venskab. Gennem sorgens mange facetter kan vi ære det, som venskabet har betydet for os, og det vi bærer med os videre i livet. Når vi kan møde os selv med nænsomhed i sorgen, kan vi lære af relationen og nærme os vores egne værdier mere. Sorgen kan også være en mulighed for at komme mere i kontakt med vores grænser og integritet og afklare hvad der gør et venskab meningsfuldt for os.

Har du brug for et rum til at vende dine tanker og følelser i forbindelse med tabet af et venskab? Du er meget velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere eller bestille en tid til en samtale.

blomster

Kærestesorg

Kærestesorg bringer vores tidlige sår i spil. Et brud kan være en anledning til at komme tættere på dig selv, forstå dine mønstre og afklare dine værdier, så du kan åbne dig for dybere kærlighed.

Efterår blade

Sorg

Sorgen bærer sin egen medicin i sig. Sorgen er evolutionens mekanisme til at lære os at leve med tabet i taknemmelighed for den kærlighed vi har oplevet.

midtlivskrise

Overgangsalder / midtlivskrise

Kom stærkt igennem overgangsalderen og genfind balancen i krop og psyke med simple strategier til at styrke kroppen og balancere sindet. Giv sorgen plads og genfind mening og livsglæde.