Individuelle psykolog­ samtaler til voksne

Kom tættere på dig selv

Oplever du symptomer som stress, uro eller nedtrykthed kan det være tegn på at det vil være gavnligt at justere måden du forholder dig til din egen tænkning og følelsesliv. Måske dulmer du svære følelser med mad, stimulanser, Netflix eller overarbejde? Måske flygter du fra at mærke din længsel eller din sorg? Måske oplever at du at de samme konflikter gentager sig i dine relationer? Ved at møde følelserne i et trygt rum kan du blive mere fortrolig med hele dit følelsesregister, så du kan finde mere ro i dit eget selskab. Du kan lære at stoppe overtænkning som dræner dig for energi og forstærker selvtvivl, så du kan være mere effektiv, mere tilstede i din hverdag og mere nærværende i dine relationer.

Du behøver ikke være i krise for at have udbytte af psykologsamtaler. Et samtaleforløb kan være en investering i at styrke kontakten til dig selv og dermed dine relationer, som er det mest afgørende for vores livskvalitet. Jo bedre vi kender os selv og forstår vores følelsesmæssige reaktioner, også når de er ude af proportioner fordi vi reagerer på ubearbejdede oplevelser, des enklere bliver kommunikationen med andre mennesker, især dem der er tættest på os.

Tag styringen tilbage

Paradoksalt nok fylder følelser mindre i dit liv, jo mere du er i kontakt med dem. Når de kan få lov til at skylle igennem dig, kan de bringe klarhed med sig og fungere som vejvisere, mens det er dig der står ved roret. De følelser vi forsøger at fortrænge, vil bagom ryggen på os blive styrende for vores liv og belaste kroppen. Evnen til at være med alle følelser giver større frihed, autonomi og mulighed for forbundethed.  

Plads til dig

Venner, kæreste og familie er uundværlige og ubetalelige, og det er vigtigt at vi deler vores indre liv med dem, der kender os bedst og som vi deler vores liv med. Netop fordi du betaler for psykologsamtalerne, skaber det en helt anden ramme, hvor det fulde fokus er på dig og det du har brug for. Sommetider er det enklere at tale med en udenforstående om det, der er svært. Et menneske som er trænet i at identificere bagvedliggende mønstre og at være med svære følelser uden at blande sine egne temaer sammen med dine. Så du får hjælp til at flytte dig. I retning af det liv du gerne vil leve. Med større kontakt til hele dig, så du kan mærke hvad der er rigtigt for dig og møde mere helt og fuldt op i de relationer, som du vælger til. 

Hvem går til psykolog?

For mange er det en form for krise, der motiverer dem til at opsøge terapi, men det kan også være at du blot er nysgerrig efter at forstå dig selv bedre eller mærker en længsel efter mere nærvær og meningsfylde. Måske er der nogle oplevelser, som bliver ved med at fylde. Måske er der følelser som er svære for dig at håndtere. Måske undrer du dig over at uhensigtmæssige vaner kan være så svære at bryde. Måske oplever du udfordringer i venskaber eller med kærligheden. Du behøver ikke vide præcis, hvad du gerne vil arbejde med; det kan vi sammen spore os ind på. Alt du behøver er modet til at række ud.

Online psykologsamtaler

Samtalerne kan foregå online i det omfang du foretrækker. Online samtaler har deres egne fordele og har vist sig at være lige så effektive. Det kan være befriende at modtage terapi hjemme hos dig selv i dit eget trygge rum. Uden at skulle ud af døren og bruge tid på transport og praktik. Det er selvfølgelig væsentligt at du sikrer dig at du kan være uforstyrret og har ro omkring dig. 

Samtalerne foregår via en krypteret forbindelse. Du modtager et link forud for samtalen. Lav dig en god på the, hvis du har lyst, og sæt dig godt til rette, så ses vi hjemme hos dig.

Få kroppen i tale

Psykologsamtaler kan med fordel kombineres med psykomotorisk kropsbehandling for at reducere stress og fordybe kontakten til dig selv, din krop og dine følelser.

Parterapi

Psykologsamtaler for par er en investéring i kærligheden. Det er ingen let opgave at sikre at kærligheden styrkes igennem livets udfordringer og velsignelser. Kærlighedens vilkår skal gødes og næres.

Omkring halvdelen af mine klienter er mænd. Især yngre mænd går i stigende grad til psykolog. Jeg har stor respekt for at mænd på denne måde tager ansvar for deres følelsesliv – og dermed også for kvaliteten af deres relationer. Når man(d) kender sig selv bedre, bliver det enklere at omgås andre på en givende måde. 

At gå til psykolog er ikke udtryk for at du er i stykker. Det er ikke et svaghedstegn at række ud efter hjælp, tværtimod vidner det om mod. Der er styrke i at stå ved sin almenmenneskelige sårbarhed. Det er i sårbarheden vi genkender hinanden som mennesker – genkender vores fællesmenneskelige behov for at høre til og blive værdsat for den vi er. Sårbarhed og følsomhed har ikke noget med svaghed at gøre. Tværtimod kræver det styrke at være tro imod vores eget inderste. Derfra vokser vores integritet. Når vi er mest tro mod vores dybeste værdier, er vi også mest tro imod de andre. Hvis vi ikke tør stå i følelsernes ild, kan vi ikke være oprigtige. Vi vil forsøge at vige uden om for ikke at skuffe andre – og paradoksalt nok derfor ende med at såre dem mere end vi behøvede. Når vi kan være sandfærdige, sætter vi andre fri til at træffe deres egne valg ud fra et kendskab til realiteterne imellem os. Når vi stopper med at forsøge at slå krøller på os selv for at blive accepterede, kun for at modtage en accept der jo ikke gælder den vi er, kan vi tillade kærligheden at trænge helt derind, hvor den nærer det dybeste i os. 

Mænd kommer f.eks med stresssymptomer, ondt i kærligheden, kærestesorg, savn efter en kæreste, utryghed i relationer, nedtrykthed, angst eller et uhensigtsmæssigt forhold til vrede. Hvad kunne du tænke dig at snakke om, hvis du kunne være fuldstændig tryg? Du er velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak over telefonen.

I en kompliceret eller svær tid, kan det at række ud efter hjælp måske virke endnu mere besværligt, end selve den svære situation. Det kan jeg personligt selv skrive under på. Men at samle sig mod og turde stå ved at man ikke er okay, kan for nogen af os være starten på at blive okay igen eller en bedre version af sig selv. Jeg står personligt selv i en svær tid og ved om nogen, hvor hårdt det kan være at bede andre mennesker om en hjælpende hånd. Men efter at have opsøgt Mette Marie, har det kun hjulpet mig på vej videre til at blive okay igen og finde hoved og hale i en umulig tid. Tryghed, dybe samtaler og en kærlig hånd er bare nogle af de mange aspekter, man oplever med en samtale hos Mette Marie. Specielt tryghed har været en stor værdi, og hjælper til at man tør åbne sig, og får sat ord på, hvad livet en gang imellem byder os alle. Så det er med den største og varmeste anbefaling, at man med alt ro i maven, og tro om at få det bedre kan vælge Mette Marie.”  Mand, 21 år

Det er meget individuelt, hvor mange samtaler der er brug for. For nogle kan 2-3 samtaler være det, der skal til, for at man kommer godt igennem en udfordrende periode i sit liv.  Sommetider er få samtaler nok til at give et nyt perspektiv på nogle tilbagevendende udfordringer, og det kan være nok til at sætte en forandringsproces i gang. Andre gange er der brug for et længere forløb for at arbejde i dybden med det, der ligger til grund for de udfordringer du oplever. Så du får et nyt fundament at stå på. 

Det siger klienterne...