Ufrivilligt single

Længes du efter at være i et kærlighedsforhold? At dele hverdag, seng og glæder med et menneske, der værdsætter og udfordrer dig? Et livsvidne som kender dig på godt og ondt og bliver ved din side?

Måske oplever du, at du løber ind i de samme udfordringer igen og igen i din søgen efter kærligheden? 

Måske er det tid til at tage det håb, du næsten ikke tør håbe alvorligt, og begynde at nærme dig kærligheden. At sætte dig selv på spil. At turde sårbarheden og leve dit liv modigt. 

I mødet med kærligheden møder vi også os selv. Vores længsel fortæller en historie om, hvem vi er, hvor vi kommer fra, og hvor vi gerne vil hen. Kærlighedsforhold bringer vores tidligste mønstre og vores selvbillede i svingninger på en anden måde end arbejdsmæssige udfordringer og venskaber kan. 

Der er ingen sikkerhed i kærlighed. Muligheden for at miste er en uundgåelig del af kærligheden. Så det er umuligt at komme uden om, at det kræver mod at elske, og vi kan ikke elske fuldt og helt uden at blotte os selv og vores sårbarhed. Så det er på mange måder en følelsesmæssig ekstremsport at søge en livspartner og indgå i et kærlighedsforhold. Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at vi sommetider tøver. Også selvom det er det, vi længes allermest efter. 

Måske har du nogle ubehagelige oplevelser i bagagen, som gør det svært at turde åbne op. Måske er det tid til at få dem bearbejdet, så frygten ikke får lov til at styre dine valg. Når du kender din sårbarhed og dine triggers, bliver det enklere at navigere i et forhold, fordi du bedre forstår hvad du reagerer på, og kan skelne imellem nutiden og fortiden. Når du kender dig selv og dine mønstre, kan du lettere opdage det, når gamle erfaringer kommer i spil sammen med din (fremtidige) kæreste. Det giver mulighed for at stå ved den egentlige sårbarhed, så konflikten ikke kommer til at handle om noget andet og mere overfladisk, end det der egentlig er på spil, og din partner bliver ikke så nemt skudt noget i skoene eller genstand for ubevidste, gamle projektioner. Du bliver mere ansvarlig og mere tydelig. Så kærligheden får bedre muligheder for at finde dig.

Hvis du oplever at du kommer til at spænde ben for dig selv eller gentage de samme mønstre i forsøget på at finde en kæreste, så kan der ligge en dyrebar mulighed for at komme tættere på dig selv, forstå dit tilknytningsmønster og afklare dine værdier – og måske som følge heraf møde en partner som bedre matcher det, du egentlig har brug for og ønsker dig i livet.

Du er meget velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere eller bestille en tid til første samtale.

midtlivskrise

Overgangsalder / midtlivskrise

Kom stærkt igennem overgangsalderen og genfind balancen i krop og psyke med simple strategier til at styrke kroppen og balancere sindet. Giv sorgen plads og genfind mening og livsglæde.

hav og redningskrans

Angst

Metakognitiv terapi er en nænsom og effektiv måde at arbejde med angst. Mange oplever relativt hurtigt en lindring ved at lære at undgå overtænkning og blive mere fortrolig med deres følelser.

sol over hav

Social angst

Bliver du alt for selvbevidst i sociale sammenhænge, så du får svært ved at nyde samværet og være dig selv? Overtænker du situationen efterfølgende? Metakognitiv terapi kan hjælpe.